Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni előre is köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
963
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felírjuk, hogy a két hordóban külön-külön hogyan alakultak a benzinmennyiségek.

Eredetileg:
1. hordó: x
2. hordó: 160-x

Elveszünk belőlük 10 litert:
1. h: x-10
2. h: 160-x-10 = 150-x

A feladat szerint:
(x-10)/4 = (150-x)/3
3(x-10) = 4(150-x)
3x-30 = 600-4x
7x = 630
x = 90

Tehát eredetileg az első hordóban 90 liter, a másikban 70 liter benzin volt.
1