Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Kérlek segíts!

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Ezt valaki tudna segíteni megoldani? Csatoltam a képet a feladatról. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azonos alapú hatványokat úgy szorzol össze, hogy a kitevőket összeadod. Így a^(1/3) * a^(2/3)= a^(3/3)=a^1=a
a^(-1/2)=1/[a^(1/2)]=1/gyök(a)
Tehát igaz.
0