Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezekre mi a válasz ? Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.
Igaz: a (bár ebben nem vagyok biztos), d, g, és talán az e

2.
Legyen az α' = 130°
Ekkor a feladat szerint:
β = x
γ = x+30
Mivel két belső szög összege megegyezik a harmadik szög külső szögével, így felírhatjuk az egyenletet:
x+x+30 = 130
2x = 100
x = 50

Tehát a belső szögek:
α = 50°
β = 50°
γ = 80°

Külső szögek:
α' = 130°
β' = 130°
γ' = 100°

0

3. feladat

A feladat szerint:
a = 8 cm
m = 9 cm

Ebből ki tudjuk számolni a háromszög területét:
(8*9)/2 = 36 cm²

A négyzet oldala legyen x. Tudjuk, hogy a négyzet területe: T = x²
Ebből fel tudjuk írni az egyenletet:
x² = 36
x = 6

Tehát a négyzet oldala 6 cm.
0

4. feladat

Mindig azt a két oldalt kell összeszorozni, amelyek merőlegesek egymásra (tehát a két befogót) derékszögű háromszög esetében, mert ilyenkor ez a kettő az alap és a hozzá tartozó magasság. A kerület kiszámolása pedig csak annyi, hogy összeadod az oldalakat.

a)
T = (4*3)/2 = 6 cm²
K = 5+4+3 = 12 cm

b)
T = (15*8)/2 = 60 cm²
K = 15+17+8 = 40 cm
0