Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes négyzet szorzat

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Csatoltam a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
négyzet, nevezetes, Szorzatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat

e) (5d+1)² = 25d²+10d+1

h) (3a²-5)² = 9a4-30a²+25

d) (2h-3)² = 4h²-12h+9

j) (5x²y-1)² = 25x4y²-10x²y+1

2. feladat

a) (x-1)*(x+1) = x²-1

b) (y+5)*(y-5) = y²-25

c) (2a-3)*(2a+3) = 4a²-9
0