Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Téglatest alakú kád egy csúcsba futó oldaléleinek aránya 5:7:8, térfogata 1200 liter. Mekkora a legrövidebb élének hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglatest térfogata: a*b*c
a= 5x
b= 7x
c= 8x

5x*7x*8x = 1200
280x³ = 1200
x³ = 4,29
x = 1,62

Mivel a térfogat literben van megadva, így tudjuk, hogy az élek hossza dm-ben van megadva (mert 1 liter = 1 dm³)
A legrövidebb oldal hossza:
5x = 5*1,62 = 8,12 dm
0