Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
502
Szabályos négyoldalú hasáb magassága 22 cm, térfogata 3718 cm3. Mekkora az alapéle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hasáb alapjának a területe a², mivel négyzet alapú hasábról van szó.
A hasáb térfogata a²*m, vagyis az alap területe szorozva a magassággal. Ebbe behelyettesítve kiszámolhatjuk az alapélt:

a²*22 = 3718
a² = 169
a = 13

Tehát az alapél 13 cm.
0