Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
548
Egy kocka felszíne 337,5 négyzetcentiméter. Mekkora a kocka egy oldallapjának átlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka éle: a
A kocka felszíne: 6a²

Kiszámoljuk ebből az oldalélének hosszát:
6a² = 337,5
a² = 56,25
a = 7,5 cm

Az oldalélek és az átló egy derékszögű háromszöget alkotnak, ezért Pitagorasz-tétellel kiszámolhatjuk az átlót (legyen az átló "c"):
7,5²+7,5² = c²
112,5 = c²
10,61 = c

Tehát az átló 10,61 cm.
0