Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1899
Egy kocka oldallapjának átlója 20 cm hosszú. Mekkora a kocka a) felszíne b) térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz tételből vissza tudjuk vezetni, hogy mekkora az oldaléle a kockának (a):
20² = a²+a²
400 = 2a²
200 = a²
14,14 = a

A kocka felszíne: 6a² = 200*6 = 1200 cm²
A kocka térfogata: a³ = 14,14³ = 2828,43 cm³
0