Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály .Osszefoglalo feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
11) Ha 12m vászonból 6 abroszt készítenek, akkor ,: a) 8m vászonból hany abroszt készítenek. b) 7 abroszhoz hany m vászon szükséges
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
ha 6 abrosz = 12 m, akkor:
1 abrosz = 12/6 = 2 m

a)
8 m vászonból így:
8/2 = 4 abrosz készül

b)
7 abroszhoz:
7*2 = 14 m vászon kell
1

Egyenes arányosság:
a) 12 m vászon 6 abrosz
12 : 6 = 2 m vászon 1 abrosz
8 m = 2 * 4 1 * 4 = 4 abrosz készül
Tehát 8 m vászonból 4 abrosz készül.

b) 12 m vászon 6 abrosz
12 : 6 = 2 m vászon 1 abrosz
2 m * 7 = 14 m vászon 7 abrosz
Tehát 7 abroszhoz 14 m vászonra van szükség.
2