Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
475
Valaki tudna segíteni a matek házimba?csatoltam a kèpet,15/ös feladat. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
A zöld festék 25%-a a kék festék, azaz negyede
16 literhez 16/4=4 liter kék kell

b,
Zöld: x liter
Fehér: 8 liter
0.4x=8 liter /:0,4
x=20

20 liter zöld festék készíthető

Ellenőrzés:
20*0.4=?8
8=8
A válasz helyes

c,
F: 9
K: 6
S: 5

Adjuk össze az arányegységeket (9+6+5)=20, azaz egy arányegység (100/20): 5%
Kék festék: 6*5=30%-ot tartalmaz

d,
Sárga: 5*5=25%
32/4=8
8 liter sárga festék van benne
0