Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
100nak 1 4/5 része menyi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
100:5= 20
20×4= 80
100 nak a 4/5 része 80.
0

Ha a feladat úgy szól, hogy 100-nak az 1 egész 4/5 része, akkor 1 egész 4/5 = 9/5 , mert 1 egész = 5/5
100 = 5/5 rész
? = 9/5 rész

100 = 5/5 rész, akkor
100 : 5 = 1/5 rész vagyis 20 = 1/5 rész
20 * 9 = 9/5 rész, azaz 180 = 9/5 rész
0