Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
384
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m₁=20kg
m₂=?
k₁=2m
k₂=1,6m
Kihasználtuk a forgatónyomatékok egyensúlyát) (az m·g=G súlyerő)
m₁·g·k₁=m₂·g·k₂ (g-vel egyszerűsíthetünk (gravitációs gyorsulás)) kifejezzük m₂-t
m₂=(m₁·k₁)/k₂=(20·2)/1,6=25kg
0