Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály .Osszefoglalo feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
587
8) Ket szám összege 20, aranya pedig 2 torve 3,Számítsd ki ezeket a szamokat ,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönőm szépen eloreis
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a két szám x és y.
Ekkor a feladat feltételei szerint:
I. x + y = 20
II. x / y = 2 / 3
A II. egyenletből kifejezzük x-et:
x = 2/3 * y = 2y / 3
Ezt behelyettesítjük az I. egyenletbe:
2y / 3 + y = 20 /*3
2y + 3y = 60
5y = 60 /:5
y = 12
Visszahelyettesítünk x-be:
x = 2y / 3 = 2 * 12 / 3 = 24 / 3 = 8
A két szám a 12 és a 8.
1