Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály .Osszefoglalo feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
480
7) Ha x törve y= 0,6 számítsd ki ,2x+ y törve 3y-x.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom elore is
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x / y = 0,6 /*y
x = 0,6y
2x + y = 2 * 0,6y + y = 1,2y + y = 2,2y
3y - x = 3y - 0,6y = 2,4y
A keresett arány:
(2x + y) / (3y - x) = 2,2y / 2,4y (y-nal egyszerűsíthetünk) = 2,2 / 2,4 = 22 / 24 = 11 / 12
1