Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
6)Tudva azt hogy 3x+2y törve 2x+3y =5 törve 4 ,Számítsd ki a x törve y aranyat,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszono.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Segítséget kérek köszönöm szépen
0

Szia!

Ha nem jól értelmezem a felírást szólj!
(3x+2y)/(2x+3y)=5/4 /szorozzuk az egyenletet 4*(2x+3y)-nal
4*(3x+2y)=5*(2x+3y) /zárójelbontás
12x+8y=10x+15y /-10x
2x+8y=15y /-8y
2x=7y /:2
x=7y/2 /:y
x/y=7/2
1

(3x + 2y) / (2x + 3y) = 5 / 4 Keresztbe szorzás
4 *(3x + 2y) = 5 * (2x + 3y)
12x +8y = 10x + 15y /-10x
2x + 8y = 15y /-8y
2x = 7y /:y
2x / y = 7 /:2
x / y = 7 / 2
1