Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Egy mértani sorozat első, azaz a1=5, a kvóciense az az q=2
Mennyi a 2.tag?
Mennyi a 6.tag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a1 = 5
q = 2
a2 = a1 * q = 5 * 2 = 10
a6 = a1 * q6-1 = a1 * q5 = 5 * 25 = 5 * 32 = 160
0