Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsen valaki a fizika házimba!

Főoldal » Középiskola » Fizika
413
Csatoltam, ezt a két feladatot kellene megoldani. Remélem tud valaki segíteni ☺
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
3.
B=0,1T
L=6cm=0,06m (a vezető hossza)
I=800mA=0,8A (az áramerősség)
F=B·L·I=0,1·0,06·0,8=0,0048N
4.
adatok
B=2T
v=3·10⁸m/s, de ennek csak az 1%-a kell, tehát a sebesség=10⁶m/s, amivel számolni kell
A hiányzó adatok:
az elektron töltése Q=
az elektron tömege (kg): m=
Szükséges képlet:
B·Q·v=(m·v²)/r ebből már csak az "r" a sugár nem ismert, azt kéri a feladat.
Amit kihasználtunk: Az elektronra az egyenlet bal oldalán lévő Lorentz erő hat, ami megegyezik az egyenlet jobb oldalán lévő centripetális erővel (Fcp) 9.-ben tanultad
Ha mégis gondod lenne, írjál!
1