Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kétismeretlenes egyenletrendszer (elsőfokú)

Főoldal » Középiskola » Matematika
956
(1) 2x+1,3y=7
(2) 3x=14-x+1,1y

Köszönöm előre is a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rendezed (2)-t
4x=14+1,1y

(1) elosztod 2-vel, aztán kifejezed x-et:
x+0,65y = 3,5
x=3,5-0,65y

Behlyettesíted x-et (2)-be:
4*(3,5-0,65y)=14+1,1y
-2,6y=1,1y
y=0

Behelyettesítés (1)-be:
2x + 1,3*0 = 7
x=3,5

Ellenőrzés:
2*3,5 + 1,3*0 = 7
7=7

3*3,5=14-3,5+1,1*0
11,5=11,5
1