Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, 8 osztály vegyes feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Sziasztok! Köszi a segítséget!

1. Leírtam az 5 hatványait egymás után, amelyek 0 és 5000 közé esnek! Hány darab 5-ös számjegyet kellet leírni?
A, 1-et. B, 2-t. C,4-et. D, 5-öt. E, 6-ot

2.
Egy trapéz adatairól a következőket tudjuk:
- a c alapja 2cm-rel rövidebb , mint az a alapja
- a magassága m= 6cm

Hogyan írható fel a trapéz területe?
(Többszörös választás)
A. 6(C+1). B. 12(1-c)÷2
C. 3(2c+2). D. 6(c-1)
E, 6(a-1)

3. A 8.a osztály 284 kg-mal több papírt gyűjtött a papírgyűjtésen , mint a 8.b osztály által gyűjtött 72%-a. A két osztály által gyűjtött papírból már bebakoltak a konténerbe 1,45 tonnát, így fel kell még pakolniuk 425 kg-ot . Mennyi papírt gyűjtött a 8.a osztálY?

A. 925 kg. B. 1591 kg. C. 1875 kg. D. 950kg. E . 1209


Köszi a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Vegyes feladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
5, 25, 125, 625, 3125
D a megoldás

2.)
az alapképlet T= ( (a+c)/2)*m
a=c-2 c=a+2
m=6cm
T= ( (a+a+2)/2)*6 = ( (2+2a)/2)*6= (2a+2)*3
T= ( (c-2+c)/2)*6 = (2c-2)*3 EZ EGYENLŐ A "B"-VEL ÉS A "D"-VEL
Megoldás: B, D

3.)
a=b*0,72+284
1,45t+425kg=1875kg az összes papír
a+b=1875kg
b*0,72+284+b=1875
0,72b+284+b=1875
1,72b+284=1875 /-284
1,72b=1591 /:1,72
b=925
a=925*0,72+284=950kg
azaz D a megoldás
0