Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A háromszög súlypontjának koordinátái, a három csúcs koordinátáinak átlaga:
Sx=(Ax+Bx+Cx)/3 és Sy=(Ay+By+Cy)/3, ezeket felhasználva:
2=(-4+5+Cx)/3 /*3
6=-4+5+Cx
6=1+Cx /-1
5=Cx

-2=(-3+12+Cy)/3 /*3
-6=-3+12+Cy
-6=9+Cy /-9
-15=Cy

Tehát a C pont koordinátái C (5;-15)
0