Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Áramkör kiszámolás

Főoldal » Középiskola » Fizika
425
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
a két párhuzamosan kapcsolt ellenállás eredője: 1/Re=1/4+1/4=2Ω. ezzel van még sorba kötve egy 2Ω-os ellenállás, így az egész kapcsolás eredő ellenállása Re=2Ω+2Ω=4Ω

2. az ellenálláson a feszültség :6V, az ellenállás 3kΩ=3000Ω
a rajta átfolyó áramerősség:
I=U/R=6/3000=0,002A=2mA
0