Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hany darab szam van

Főoldal » Középiskola » Matematika
737
Hany darab szam van 1-tol 500-ig, uh nem oszthato sem 3-al, sem 4-el, sem 7-el.
Magyarazat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1-500 között 500 db szám van.
3-mal osztható: 166 db
4-gyel osztható: 125 db
7-tel osztható: 71 db
3*4=12-vel osztható: 41 db
3*7=21-gyel osztható: 23 db
4*7=28-cal osztható: 17 db
3*4*7=84-gyel osztható: 5 db

500-166-125-71+41+23+17-5= kiszámod számológéppel... db szám lesz ami nem osztható sem 3mal, sem 4gyel sem 7tel.
1