Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(x+4)(x-4)=x2-2x
x2-4x+4x-42=x2-2x
x2-4x+4x-x2+2x=8
2x=8
x=4
0

Szia! Szerintem így van:

(Az utolsó előtti sorban az osztásnál a -2 helyesen zárójelben van, csak az lemaradt.)
0