Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsan

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8.)
3 nap=1500km
első nap: 1500*0,35=525km
második nap: (1500-525)*0,2=195km
harmadik nap=1500-525-195=780km
9.)
legyen 100Ft az ár
100*1,1=110
110*1,2=132

100*1,3=130

Az egymás utáni áremelés több, mint egyszerre a +30%

10.)
48.672*1,042=52.643,6 mivel nem létezik 0,6 ember ezért a megoldás az 52.643fő

11.)
F=L*09
pl.: legyen a lányok száma 100
F=100*0,9
F=90
F+L=190
90/190=0,47 =47%
Az osztály 47%-a fiú

12.)
a=0,3b
b=a/0,3
a+b=0,3b+b=1,3b
b/(a+b)=b/(0,3b+b)=b/1,3b

valós számokkal példa:
b=10
a=0,3*10=3
a+b=10+3=13
10/13=76,92%
1