Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Belső szögek összege: (n-2)*180°
(n-2)*180°>90°
n-2>0,5
n>2,5

n szög átlóinak: n*(n-3)/2
n szög szögeinek száma: (n-2)*180
A feladat szerint:
n(n-3)/2 - n = (n-2)*180/90
n(n-3) -2n = 4(n-2)
n^2 - 3n - 2n = 4n -8
n^2 -9n +8 = 0
(n-1)(n-8)=0
n=1 vagy n=8
Tehát 8-szög a megoldás.
0