Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x*(x+1)=x+25 /zárójelfelbontás
x2+x=x+25 /-x
x2=25 /√
x1= 5
x2= -5

Ell.:
5*6=30 → 30 25-tel nagyobb szám mint az 5. x=5 ( a helyes válasz)
5*(-6)= -30 (helytelen)

0