Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
Sziasztok! Segítene valaki megcsinálni ezt a 2 feladatot? Sehogy sem tudok hozzákezdeni :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

Átlag:
(3*100+2*95+1*91+2*80+1*65+2*31+2*17+1*8+1*5)/15=61
61 pontszám az átlag

Módusz: 100 (leggyakrabban előforduló elem)

Medián: 65 (sorozat közepe)

b,
Jeles: 8
Jó: 1
Közepes: 0
Elégséges: 2
Elégtelen: 4

Ellenőrzés: 8+1+0+2+4=?15 igen, szóval nem hagytunk ki senkit

c,
8 jeles az az összes dolgozat (8/15*100)=53%-a, így a kördiagramon (ami egy teljes kör, azaz 360°) 360/100*53=190°-ot jelölj
Jó: 1 tanuló, azaz 1/15*100=6.67
360/100*6.67=24°-ot jelölj
Közepes: Semmit ne jelölj
Elégséges: 48°-ot jelölj
Elégtelen: 96°-ot jelölj

A fokokat szögmérővel jelöld a körön belül.

2.
a,
Anna: 0.88x
Zsuzsi: 4/5x->0.8x

1.66x=x+714 /-x
0.66x=714 /:0.66
x=1081,80

A magazin 1082 Ft volt.
Lányok pénze:
1082*0,88=952 Ft-ja volt Annának
1082*0,8=865 Ft-ja volt Zsuzsinak

b,
Befizetés arány:
88:80=11:10

714/(11+10)=34 Ft 1 arányegység, így
Anna 34*11=374 Ft-ot kap vissza
Zsuzsi 34*10=340 Ft-ot kap vissza

Módosítva: 9 éve
0