Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek mertan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Kerem surgoss
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szép estét!

a, Az AV szakasz az A pontban lesz merőleges a háromszög síkjára, így az AVC háromszög egy olyan derékszögű háromszög aminek a befogói 10cm és 8cm. Ennek a háromszögnek az átfogója a keresett CV szakasz. Pitagorasz tétellel:
102+82=CV2
100+64=CV2
164=CV2 /  
12,8cm=CV

b, AVB háromszög B csúcsnál lévő szögének a szinusza a kérdés, így
sinβ =8/12,8=0,625
0