Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Ha egy gépkocsi 90km/h átlagsebesség 3 óra alat tesz meg egy utat ,a) egy gépkocsi 60 km/h átlagsebességel ugyanazt az utat rövidebb vagy hosszab idő alatt teszi meg? b) számítsd ki mennyi idő allatt teszi meg 60 km/h sebességgel az utat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm szépen. Elore is
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, A sebesség és az idő fordított arányban vannak. Ha az autó lassabb akkor ugyanazt az utat hosszabb idő alatt teszi meg.
b, Az út hossza mindkét esetben azonos, tehát 90*3=60*x, amiből x=90*3/60=4,5 óra alatt teszi meg az utat a második gépkocsi.
1