Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
1523
Páli matek osztályzatainak átlagát számolja. Az osztályzatot összege 66. Ha az utolsó három jegyet - 3, 4, 4 - elhagyja akkor ugyanannyi a jegyek átlaga mint most. Hány osztályzata lehet Pálinka? Egyenlettel és egyenlet nélkül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az osztályzatok száma legyen x.

Ha benne van a 3,4,4 --> az átlag 66/x

Ha nincs benne, akkor az összeg 11-gyel kevesebb, és az osztályzatok száma 3-mal kevesebb: 55/(x-3)

66/x = 55/(x-3)
66x - 198 = 55x
11x = 198
x = 18

Tehát 18 osztályzata van

Egyenlet nélkül nem tudom, hogy kell
Módosítva: 5 éve
1