Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Utolso :D

Főoldal » Középiskola » Matematika
1946
Egy téglatest egy csúcsba befutó éleinek aránya 3:5:7.
A téglatest felszíne 887,5cm².

a)Határozzuk meg a téglatest térfogatát!

b)Milyen hosszú a testátló?

c)Mekkora szöget zár be a testátló a legnagyobb területű lappal ?

d)Határozzuk meg a körülírt gömb térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kellenek az élei a térfogathoz.
2(3x*5x+5x*7x+7x*3x)=887,5
ezt az egyenletet elvégezve kijön, hogy x=2,5

Élek hossza:
3*2,5=7,5 cm
5*2,5=12,5 cm
7*2,5=17,5 cm

a, Térfogata:
a*b*c
7,5*12,5*17,5=1640,625 cm3

b, Testátló
 a2+b2+c2 
22,77 cm a testátló

c,
35,5°-ot zár be

d,
A téglatest testátlója lesz a gömb átlója.
22,77 cm/2=11,385 a sugara

(4*r3*3,14)/3
(4*11,3853*3,14)/3
~6178,28 cm3 a területe a gömbnek
1