Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
1708
Egy 25 fős osztályban a matematika dolgozatok átlaga pontosan 2,96.
A dolgozatok közül 4db elégtelen , 3db elégséges és 2db jeles lett.

a)Hány közepes és hány jó érdemjegy született?

b)Határozzuk meg az érdemjegyek szórását,móduszát és mediánját!

c)Az osztály tanuloit érdemjegyeik alapján csökkenő sorrendbe állítjuk.
(Azaz elől állnak a jelest elért tanulok, mögöttük a 4-es dolgozatot irok és igy tovább.....)
Hány különböző módon tudjuk ezt meg tenni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4+3+2 =9 fő; 16 főnek 3 vagy 4-es osztályzata született

a,
(4*1+3*2+2*5+x)/25=2,96 /*25
4*1+3*2+2*5+x=74
20+x=74 /-20
x=54

Lehet 6 jó, 10 közepes
(4*1+3*2+2*5+6*4+10*3)/25=?2,96
2,96=2,96

A megoldás jó

b, Ezekhez csak képlet kell neten megtalálni (de könyvben is :) és csak be kell helyettesíteni)

c,

2*1+6*5*4*3*2*1+10*9*8*7*6*5*4*3*2*1+3*2*1+4*3*2*1=3629552 lehetőség
1