Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek4

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
A képet csatoltam köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, a háromszög súlypontjának koordinátái, a csúcsok koordinátáina átlaga: Sx=(Ax+Bx+Cx)/3 és Sy=(Ay+By+Cy)/3, azaz:
Sx=(-2+10+4)/3=12/3=4 és Sy=(-6+2+7)/3=3/3=1, ezért S=(4;1)

b, AB oldal hossza legyen d. Akkor d= (Bx-Ax)négyzet+(By-Ay)négyzet , azaz:
d= (10-(-2))négyzet+(2-(-6))négyzet = (10+2)négyzet+(2+6)négyzet = (12)négyzet+(8)négyzet = 144+64 = 208 =14,4222

c, AB oldal felezőpontja a végpontok koordinátáinak átlaga: Fx=(Ax+Bx)/2 és Fy=(Ay+By)/2, azaz:
Fx=(-2+10)/2=8/2=4 és Fy=(-6+2)/2=-4/2=-2, ezért F=(4;-2)
0