Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek1

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
A képet csatoltam köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!.

a, 2a+3b vektor. 2a vektor az "a" vektor duplája (2*4;2*(-2))=(8;-4), 3b vektor a "b" vektor triplája (3*(-4);3*6)=(-12;18). Összesítve:
(8+(-12);(-4)+18)=(-4;14)
b, a-2b vektor. 2b vektor a "b" vektor duplája (2*(-4);2*6)=(-8;12). Kivonva "a"-ból:
(4-(-8);-2-12)=(12;-14)
c, b-4a vektor. 4a vektor az "a" vektor négyszerese (4*4;4*(-2))=(16;-8). Kivonva "b"-ből:
(-4-16;6-(-8))=(-20;14)
0