Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
1064
Egy kiskereskedő egyszerre vásárolt 200kg almát, kilóját 80ft-ért.
Az első nap eladott 52kg-ot ,kilóját 120ft-ért.
A második napon eladott 40kg-ot, kilóját ,110ft-ért.
A harmadik napon 68kg-ot kilóját 100-ft-ért.
Hány forintért adja a maradék almát remélve hogy mind elfogy- ha az összes alma eladása után 30% nyereséget akar el érni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
52*120+40*110+68*100=17440 Ft - 160 kg
Vett: 200 kg - 16000 Ft
Akar: 200 kg - 16000+(16000/100*30)=20800 Ft-ot összesen (ekkor van 30% nyereség)

20800-17440=3360 Ft kell még a 200-160=40 kg almához
3360/40=84

A többi almát 84 Ft-ért kell eladnia, ha 30%-os hasznot akar
1