Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Csatoltam képet!
Ellenőrzés is kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(2-5x)/8-2 = (10x+3)/9 --> szorzunk 72-vel

9*(2-5x) - (72*2) = 8*(10x+3)
18 - 45x -144 = 80x + 24
-45x - 126 = 80x + 24
-126 = 125x + 24
-150 = 125x
-6/5 = -1,2 = x

Az ellenőrzés csak annyi, hogy az x helyére az eredeti egyenletbe beírod, hogy -1,2 vagy -6/5, és kiszámolva látod, hogy az egyenlet két oldalán ugyanaz a szám jön ki, tehát helyes a megoldás
0