Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Csatoltam képet!
Ellenőrzés is kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(4x-2)/3 = 5-(23-6x)/2 -->szorzunk 6-tal

2*(4x-2) = (6*5)-3*(23-6x)
8x - 4 = 30 - (69-18x)
8x - 4 = 30 - 69 + 18x
8x - 4 = -39 + 18x
-4 = -39 +10x
35 = 10x
3,5 = x


0