Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help!

Főoldal » Középiskola » Matematika
720
Geometriával kapcsolatos kérdésem lenne.
A feladat így szól:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30 szögperc = fél fok (60'=1°), azaz 52,5°-os a szárszög
a*b*sin/2 a háromszög területképlete
Mivel egyenlő szárú, ezért a sin nem a és b által közbezárt szög, hanem a és a által.

a2*sin(52,5°)/2=100
a2*0,4=100
a2=250 /gyökvonás
a=~15,81

A szárai 15,81 cm hosszúak. A másik oldal koszinusz-tétellel kiszámítható.
0