Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hegyesszögek szögfüggvényei

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csak a harmadik sor
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 10 dm
α = 12°

Kiszámoljuk szögfüggvénnyel az átfogót:

sin12° = 10/c
c = 10/sin12°
c = 48,1 dm

b oldal:
48,1²-10² = b²
b = 47,05 dm

β szög:
180-(90+12) = 78°
1