Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora sebességgel halad a vonat, ha a mozdony 120 cm átmérőjű kereke 360 fordulatot tesz meg percenként?

Főoldal » Középiskola » Fizika
451
Mekkora sebességgel halad a vonat, ha a mozdony 120 cm átmérőjű kereke 360 fordulatot tesz meg percenként?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
nem biztos, hogy jó, valaki javítson ki ha rossz!
egyenes vonalu egyenletes mozgast vegez, nem gyorsul
akkor v=s/t=(360*2*0,6*pi)/60s~22,6 m/s=81.36 km/h
0