Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
5354
egy számtani sorozat első tagja 5 ,második tagja 8.
adja meg a 80. tagját
tagja-e a fenti sorozatnak a 2008? (indokolni kell)
a sorozat első n tagját összeadva az összeg 1550. Határozza meg az n értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n1=5
n2=8
n80=?

a, A sorozat 3-al nő, azaz a 80. elem: 5+(79*3)=242
A 80. elem: 242

b, 2008 eleme-e?
2008-5=2003, ennek a számnak kéne oszthatónak lennie 3-al, ami ügye ennél nem teljesül, szóval nem, nem eleme

c, (1550-5)/3=515
Az n értéke 515
1