Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
743
8x-(5-4x)=6-2(4x+9)
Ellenőrzés is kell!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
8x-(5-4x) = 6-2(4x+9)
8x-5+4x = 6-8x-18
12x-5 = (-12)-8x
12x+8x-5 = (-12)
12x+8x = (-12)+5
20x = (-7)
x= -7/20
0

Csatoltam képet.
0