Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-Tanszformációs lépések

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Sziasztok ezt a függvényt jellemezné nekem valaki?
f(x)=-2(x+2)²+8
Értékkészlet=?
A függvény szélső értéke=?
A függvény menete=?

Előre is köszönöm annak, aki segít!(:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

-Érték készlet [8;-∞[.
-Szélső érték:
Max: x=-2, y=8.
Min: nincs.
-Függvény menete?
]-∞;8] monoton növő.
[8;-∞[ monoton csökkenő.

Remélem tudtam segíteni.
0