Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek sos!! matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
286
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A harmadikban kellene segítség
0

tgα= szöggel szemben lévő befogó/szög melletti befogó
tg57° = b/5
1,5398 =b/5 /beszorozzuk 5-tel
7,7 cm = b

Pitagorasz tétellel megkapjuk az átfogót
7,7²+5²=c²
59,29+25=c²
84,29 = c² /gyököt vonunk mindkét oldalból
9,18 cm = c
0