Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
840
melyik (x;y) szápár a megoldás az alábbi egyenletrendszernek?

2x-6y=4}
3x+5=20}

20alatt van egy üres kocka :(

2.feladat

log₃(5x-1)-log₃(x+1)=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x-6y=4}
3x+5=20}

Feltételezem, hogy 5y

6x-18y=12
6x+10y=40
Kivonva egymásból
8y=28 /:8
y=3,5

log₃(5x-1)-log₃(x+1)=1, ezt meg papíron végeztem el, x=2 lesz
0