Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
5*5*5 = 125
(-3)*(-3)*(-3) = -27
2/5*2/5*2/5 = 8/125= 0,064
0,3*0,3*0,3 = 0,027

2.
310

212
1³/4³ = 1/64
48*78 vagy 288
(5*4)6 = 206

3.
1/25 = 1/32
1/103 = 1/1000
1/0,14 = 1/0,0001 = 10000

4.
Egymás mellé írom, amik egyneműek:
x ; -x ; 6x
x²; -x*x
3xy ; 1/4*yx
2x²y

5.
a) 116
b) -6
c) -285
d) 25/32

6.
a) -9b-4a
b) -3xy-10x+20
0