Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a 2224 feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A focicsapatot tudjuk ábrázolni egy gráffal, amelyben minden csúcs össze van kötve minden csúccsal. Az ilyen gráf a teljes grá, amelynek n számú csúcsa van, és n*(n-1)/2 db éle van.

n*(n-1)/2 = 190
(n²-n)/2 = 190
n²-n = 380
n²-n-380 = 0

Ha megoldjuk a másodfokú egyenletet, akkor kijön két eredmény:
1. x = -19
2. x = 20

Mivel negatív számú csapat nem lehet, így elvetjük az első megoldást. Tehát 20 csapat játszott.
2

X*(x-1):2=190
X*(x-1)=380
Ez egy másodfokú egyenlet amit megoldasz. Amiből x=20 adódik. Azaz 20 csapatos a bajnokság.
1