Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika ismeretlenes feladatok.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1/b
2-2x=11-5(x-4)+3(x-8) /zárójelfelbontás
2-2x=11-5x+20+3x-24 /összevonás
2-2x=-7-2x ⇒ nem lehet megoldani, x Elme semmi (áthúzott O)

1/c
7(2-x)+5-4(x-8)=-4-3(x+3) /zf.
14-7x+5-4x+32=-4-3x-9 /öv.
51-11x=-13-3x /+11x
51=-13+8x /+13
64=8x /:8
8=x

1/d
2x-(11-2x)=5(2-x)-x-2(x-3) /zf.
2x-11+2x=10-5x-x-2x+6 /öv.
4x-11=-8x+16 /+8x
12x-11=16 /+11
12x=27 /:12
x=9/4 (=2,25)

A többi más kommentben lesz, kép csatolva
1

Csatoltam képet.
1