Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

630 facsemetét két négyzet alakú parcellába akartak ültetni. Az egyik négyzet oldala mentèn 5 fával kevesebbet ültettek, mint a másik oldala mentén, így 5 csemete megmaradt.

Főoldal » Középiskola » Matematika
508
630 facsemetét két négyzet alakú parcellába akartak ültetni. Az egyik négyzet oldala mentèn 5 fával kevesebbet ültettek, mint a másik oldala mentén, így 5 csemete megmaradt. Hàny fát ültettek 1-1 parcellába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, szövegesfeladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az 1. négyzet oldala mentén x db fát ültettek, abban x*2 db fa lett.
A 2. oldala mentén (x-5) db fát ültettek, abban (x-5)*2 db fa lett.
Így:
x*2+(x-5)*2=625
Ennek pozitív egész megoldása 20.

Az első parcellába 20*2 = 400, a második parcellába 15*2 = 225 db fát ültettek.
1