Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Add meg a következő kifejezés behelyettesítési értékét, ha a = -2, b = 2/3

2b + 5 - 2a + 4a -3b -1 + 4b - 3a - 7 -3b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ddd
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
összevonjuk amit lehet:

-3-a --> ebbe helyettesítünk be

-3-(-2) = -3+2 = -1

0